Over ons

Click here for English 


Historie

Amwittools is in 1980 opgericht in Amsterdam en was jarenlang leverancier van gereedschap, geldbeveiligingsystemen en geldtelapparatuur. Na jaren van groei en de wisseling van eigenaar in 2007 is het bedrijf gespecialiseerd in gereedschap en verhuisd naar Ter Aar, een dorp in het groene hart. Sindsdien is het bedrijf in een stroomversnelling geraakt. Amwittools importeert, exporteert, produceert en distribueert sinds 1980 gereedschappen van vooraanstaande producenten en bekende merken met een hoog marktaandeel die hun weg vinden richting Technische Groothandel in Nederland en diverse landen binnen Europa.

  

Quality Selection

Amwittools levert een breed pakket aan producten en selecteert de juiste kwaliteit passend bij de gebruiker waarbij onder andere wordt gelet op duurzaamheid, ergonomie en prijs. Hierdoor is het maken van een keuze een stuk eenvoudiger en bereiken we een hoge klanttevredenheid, gecombineerd met een snelle levering vanuit eigen voorraad.

 

Fabrikanten

Bij Amwittools vindt u onder andere de volgende merken; Saenroll kabelafrolsystemen, Jokari kabel ontmantelingsgereedschap, Benning elektronische testers en meters, Wiha handgereedschappen, Bohrcraft boren en verspanend materiaal, Mandrex gatzagen, zagen en slijpschijven, Runpotec trekveren, Polet gereedschap voor bouw, tuin en industrie, Friedrich geïsoleerde gereedschappen en bescherming, AS-Schwabe kabelhaspels en verlengsnoeren, Stannol soldeermiddelen en nog vele andere merken met uiteenlopende producten voor bouw, industrie, elektrotechniek en infra.

 

Klanten

Met veel kennis, een uitstekende service en een goede voorraad heeft Amwittools zich bewezen als een waardig en betrouwbaar partner voor de technische groothandels en hun klanten.
Het “no nonsens” beleid en de flexibele instelling van het team is door de gehele organisatie merkbaar. Wij kennen onze klanten en proberen hen maximaal te begeleiden en te ontzorgen, wij gaan voor een lange termijn relatie. Amwittools levert aan de groothandel en vakhandel, zie link voor een selectie van onze klanten.

 

Logistiek

Bij Amwittools hechten we veel waarde aan het snel en foutloos leveren van artikelen, onze afnemers willen de artikelen snel ontvangen. Dat betekent onder meer dat wij de klanten helpen zo efficiënt mogelijk in te kopen en hebben ons logistieke proces geoptimaliseerd door gebruik te maken van een geautomatiseerd opslag- en orderpicksysteem van Kardex Remstar. Hiermee behalen we een uitlevergraad van 99%. Bij Amwittools wordt een artikel dat voorradig is de volgende werkdag geleverd in Nederland.